Hírek

A The Nest 35 mm-en

A The Nest 35 mm-en

2020.04.16

Erdély Mátyással készített interjút a Kodak a The Nest című amerikai produkcióról. A Sean Dirkin rendezésében készült film 35 mm-es negatívra forgott Kanadában, az Egyesült Államokban, majd az Egyesült Királyságban, a 35 mm-es kópia pedig már Budapesten készült, a Magyar Filmlaborban. Öröm volt ismét együtt dolgozni, ezúttal egy külföldi produkción.

Korlátozott rendelkezésre állás

2020.04.14

Kedves Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az NFI Filmlabor Igazgatósága a kijárási korlátozás ideje alatt csökkentett üzemmódban dolgozik. A munkafolyamatokat úgy szerveztük át, hogy kollégáink sem egymással, sem ügyfeleinkkel nem érintkeznek, így a személyes találkozást nem igénylő feladatokat el tudjuk végezni. Kérjük, hogy kéréseikkel, kérdéseikkel továbbra is a projektkoordinátorokat keressék! Köszönjük, és mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Magyar Filmdíj 2020

Magyar Filmdíj 2020

2020.03.09

A Magyar Filmdíj 2020 legjobbjai az Oscar-nevezett Akik maradtak és a Foglyok című film lett. A Filmlaborban készült játékfilmek közül a Drakulics elvtárs, a Valan, az angyalok völgye, a FOMO - Megosztod és uralkodsz és az Apró mesék kapott díjakat.

Klaus Maria Brandauer nálunk nézte meg a Zárójelentést

Klaus Maria Brandauer nálunk nézte meg a Zárójelentést

2020.02.27

Kedd este nagy tapsvihar követte az Oscar-díjas Szabó István Zárójelentés című filmjének bemutatóját, ahol jelen voltak a film alkotói és nagy nevű színészei. A főszereplő, Klaus Maria Brandauer is Magyarországra látogatott a Zárójelentéssel nyitó Magyar Mozgóképszemle díszvendégeként. A színész nálunk is járt a bemutató előtti estén, hogy angol felirattal megnézze a digitális kópiát. A film mától látható a mozikban.

Öt kategóriában díjazták a legjobb magyar operatőröket

Öt kategóriában díjazták a legjobb magyar operatőröket

2020.02.10

Pénteken átadták a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait. A Filmlabor 1 millió forint értékű díját idén is a diákfilm-kategória győztese kapta. A díjazott Gyuricza Mátyás lett a Kelet című kisfilmért. Idén először osztottak ki fénymegadói díjat, melyet senior colorist kollégánk, Kovács László vett át. Gratulálunk minden díjazottnak! https://www.origo.hu/filmk…/20200207-kultura-dijak-film.html