Hírek

A 4. Magyar Filmhét legtöbb díját a Testről és lélekről kapta

A 4. Magyar Filmhét legtöbb díját a Testről és lélekről kapta

2018.03.12

Enyedi Ildikó filmje nem csak a legjobb film lett az idei Filmhét díjátadóján, de elvitte a legjobb forgatókönyvért és rendezésért járó díjat is, valamint női főszereplőjét és mellékszereplőjét is díjazták. A Vígszínházban megrendezett gálaesten a Kincsem kapta a közönségdíjat, a legjobb tévéfilmnek járó díjat az Árulók, Fazakas Péter rendezése nyerte el, amely kategóriájában további négy díjat kapott. Legjobb dokumentumfilmként az Egy nő fogságban, Tuza-Ritter Bernadett rendezése kapta a díjat. A legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést a Földiek, Freund Ádám rendezése kapta, míg az animációk között a Pataki Szandra rendezte WireLess lett a győztes a a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjainak szavazása alapján. Gratulálunk minden díjazottnak!

Herbai Mátét az ASC díjra jelölte

Herbai Mátét az ASC díjra jelölte

2018.01.11

Herbai Máté operatőrt az ASC (Amerikai Operatőrök Társasága) díjra jelölte a fesztiválfilmeknek szánt Spotlight kategóriában a Testről és lélekről fényképezéséért. Máté már korábban elvitte a Camerimage operatőrfesztivál fődíját. Most az ugyanitt ezüstbékát nyert Mikhail Krichmannal (Loveless) és Mart Taniellel (November) versenyez. A díjátadó február 17-én, két héttel az Oscar-díj átadója előtt lesz, amiért szintén versenyben van a film a 9-es szűkített listán. Gratulálunk az újabb jelölésért és most már ezért is szurkolunk! https://www.hollywoodreporter.com/lists/2018-american-society-cinematographers-awards-nominations-1067886/item/episode-a-series-commercial-television-1067973

A hentes, a kurva és a félszemű a közönségszavazás első helyezettje

A hentes, a kurva és a félszemű a közönségszavazás első helyezettje

2018.01.04

Szász János új filmje, A hentes, a kurva és a félszemű az Index.hu szavazásán első helyen szerepel a legjobban várt filmek között. A film teljes utómunkája, a digitális forgatás alatti munkálatok, a fényelés, a filmre történő levilágítás és visszaszkennelés a Magyar Filmlaborban készült.